Overlijden melden, bel:
0548-616631  (24 uur/dag)
  • crematorium_01.jpg
  • crematorium_02.jpg
  • crematorium_03.jpg
Welkom bij Stichting Uitvaartverzorging Nijverdal en Omstreken. Moet u een uitvaart regelen, dan helpen wij u graag. Op deze website kunt u zich oriënteren op onze mogelijkheden. En u vindt er informatie over onze organisatie.

Correct, persoonlijk, betrokken; bij wie u ook verzekerd bent
Bij welke maatschappij u uw uitvaart ook hebt verzekerd; voor de uitvoering kunt u altijd bij ons terecht. Regelmatig wekken uitvaartverzekeraars de indruk dat u ook de praktische verzorging van de uitvaart door hen moet laten uitvoeren. Maar dat is niet het geval. Waarom zou u dat ook doen? Heeft u een uitvaartverzekering van bijvoorbeeld Dela, Monuta, Yarden, Ardanta of Axent, of welke maatschappij dan ook, u kunt gewoon vertrouwen op onze eigen lokale organisatie. Met uitvaartverzorgers die u kent, vertrouwde aanspreekpunten die begrijpen waar u behoefte aan hebt.
Een mooi en waardig afscheid is belangrijk voor de nabestaanden. De uitvaartleiders van uitvaartcentrum Nijverdal kunnen u daar volledig in begeleiden en adviseren. Zij brengen u op de hoogte van de vele aspecten die een crematie met zich meebrengt en begeleiden u van begin tot eind met de voorbereidingen en de uitvaart zelf. Zoals het opstellen van de advertentie, de ceremonie, de muziek , de condoleance en de laatste gang naar het crematorium.

Steeds meer mensen kiezen voor crematie , een gedenkplek voor de urn kan zowel thuis als op de begraafplaats worden uitgezocht. Daarnaast kiezen ook veel families voor het uitstrooien van de as.

Na de plechtigheid in de aula bestaat de mogelijkheid dat een aantal familieleden de overledene naar de crematieruimte begeleiden. Na de crematie wordt de as zorgvuldig verzameld en wordt tenminste éen maand op het uitvaartcentrum bewaard in een urn, volgens wettelijk voorschrift.

Er is een uitgebreide voorraad urnen aanwezig in onze familiekamer, waaruit u een keuze kunt maken. Tevens kunt u een aantal voorbeelden zien op deze site.

Ook bestaat de mogelijkheid om een deel van de as om te zetten in een sieraad , denk aan een ring , hanger of broche. Ook daarvan kan de uitvaartleider u vele voorbeelden laten zien.

Op de begraafplaats bevindt zich een speciale plek voor het bijzetten van urnen, ook is er een strooiveld aanwezig . Daarnaast maakt de wet op lijkbezorging het mogelijk om de urn thuis te bewaren.

Keuze van een urn
Stichting Uitvaartverzorging Nijverdal e.o.
Duivecatelaan 1
7443 PS Nijverdal
Telefoon 0548 - 616631
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.