Overlijden melden, bel:
0548-616631  (24 uur/dag)
uitvaart_nijverdal_ik_moet_een_uitvaart_regelen.jpg
Welkom bij Stichting Uitvaartverzorging Nijverdal en Omstreken. Moet u een uitvaart regelen, dan helpen wij u graag. Op deze website kunt u zich oriƫnteren op onze mogelijkheden. En u vindt er informatie over onze organisatie.

Correct, persoonlijk, betrokken; bij wie u ook verzekerd bent
Bij welke maatschappij u uw uitvaart ook hebt verzekerd; voor de uitvoering kunt u altijd bij ons terecht. Regelmatig wekken uitvaartverzekeraars de indruk dat u ook de praktische verzorging van de uitvaart door hen moet laten uitvoeren. Maar dat is niet het geval. Waarom zou u dat ook doen? Heeft u een uitvaartverzekering van bijvoorbeeld Dela, Monuta, Yarden, Ardanta of Axent, of welke maatschappij dan ook, u kunt gewoon vertrouwen op onze eigen lokale organisatie. Met uitvaartverzorgers die u kent, vertrouwde aanspreekpunten die begrijpen waar u behoefte aan hebt.
Onderstaande is natuurlijk geen keurslijf, maar geeft u een houvast, een beeld van wat er globaal en wanneer moet gebeuren.

Dag 1
Het is belangrijk om een overlijden zo snel mogelijk bij ons te melden. U krijgt direct contact met een van onze uitvaartverzorgers die bij u langskomt om de uitvaart te bespreken. Allereerst moet u besluiten of u kiest voor begraven of cremeren. Zo mogelijk stelt u in overleg met de uitvaartverzorger al dezelfde dag de kaart en eventuele rouwadvertentie op.

Dag 2
De volgende dag worden de details verder doorgenomen. Daarbij kunnen meerdere familieleden aanwezig zijn. Alles is dan bespreekbaar. U spreekt in overleg met elkaar de keuzes door over de ceremonie, de sprekers, de muziek, de kist, de kaarten en de advertentie, de koffietafel, eventueel een fotograaf en alles wat u verder van belang vindt.

De uitvaartverzorger zorgt ervoor dat u niets vergeet en houdt de tijdsplanning in het oog. U hoeft zich alleen om de inhoudelijke zaken te bekommeren.

Dag 3 en verder
Over de details van de invulling van de uitvaart kunt u in deze dagen met elkaar overleggen en nadenken. Neem de tijd om alles zo goed en zo persoonlijk mogelijk vorm te geven, zodat u daar in de periode erna met voldoening op terug kunt kijken. Onze uitvaartverzorgers staan u graag bij met advies, tips en praktische hulp.  

De dag van de uitvaart
De dag van de uitvaart zelf is vaak emotioneel. Sommige mensen beleven die in een roes. U kunt als nabestaanden dan blindvaren op het draaiboek dat u met onze uitvaartverzorger hebt afgesproken. Hij of zij heeft de regie en zorgt dat alles waardig en volgens uw wensen verloopt, juist ook als u zelf door de emoties het overzicht niet meer hebt.
Stichting Uitvaartverzorging Nijverdal e.o.
Duivecatelaan 1
7443 PS Nijverdal
Telefoon 0548 - 616631
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.